Veleton pomáhá! Pomáhejte s námi

← Přehled článků



Vydáno dne 15.12.2021

Při plánování třetího kola online veletrhu pro stavbu a bydlení jsme se shodli na tom, že bychom rádi podpořili někoho, kdo zatím na vlastní bydlení nedosáhne. Volba padla na SOS dětské vesničky a jejich Dům na půl cesty, který poskytuje dočasné bydlení mladým lidem, kteří právě vyšli z dětského domova či pěstounské péče a potřebují podporu na startu jejich dospělého života.


Brněnský Dům na půl cesty SOS Kotva, který jsme oslovili, funguje pod záštitou spolku SOS dětské vesničky, který u nás patří mezi největší organizace pomáhající ohroženým dětem. Věnuje se jak prevenci a podpoře pěstounských rodin, tak okamžité pomoci dětem, které to potřebují. Mimochodem, věděli jste, že první SOS dětské vesničky vznikaly po celém světě již po druhé světové válce?

Dům na půl cesty SOS Kotva sídlí v Brně Žabovřeskách a ubytuje až osm klientů ve dvoulůžkových pokojích. Podmínkou pro poskytnutí služby je věk 18–26 let, studium nebo práce a schopnost platit ubytovací poplatek. Pro mladé lidi je to příležitost naučit se zodpovědnosti a finanční gramotnosti, a je to také skvělá průprava pro následný samostatný život.

Pokud se chystáte na lednový veletrh, který proběhne ve dnech 21.–23. 1., určitě navštivte i stánek Domu na půl cesty, kde se dozvíte další informace o jejich fungování včetně zajímavých příběhů jejich klientů. A pokud budete chtít, přidejte se k nám a spolek podpořte, třeba ušetřenými penězi za vstupenku, kterou od nás máte zdarma.

- Barbora Matušková

Chci vstupenku na veletrh →